PLES V SKUPINI

Petra BališŠportna dejavnost Leave a Comment

 

PLES V SKUPINI

V letošnjem letu razširjamo dejavnosti društva.  Vabimo vas, da se nam pridružite na plesnih vajah, kjer plesnega partnerja ne potrebujete, saj bomo plesali v skupini (v vrstah, v krogu, itd.). Korake bomo osvajali počasi, jih večkrat ponovili in jih sestavili v enostavne koreografije. Ob prijetni glasbi bomo tako spoznali plesne elemente skupinskih animacijskih plesov, standardnih, latinskoameriških in modernih plesov.

Termin in lokacija plesnih vaj

Plesne vaje bodo potekale vsako sredo od 10.00 do 11.00 v plesni dvorani Mozaika plesa na Šmartinski 106, pod vodstvom plesne učiteljice Andreje Jordan.  Vhod je med Lolillandom (na desni) in MusicMaxom (na levi), kjer nad vhodnimi drsnimi vrati piše Dancelife.

Ples v vrsti bo na programu  vsako sredo od 8. marca 2023 do 31. maja 2023.

Prijave in cena

Prijave prosimo pošljite na mail naslov: upokojencinlb@nlb.si ali po telefonu 01 476 30 09  v  času uradnih ur,  do petka, 17. februarja 2023.

V skupini je lahko največ 25  oseb, zato pohitite s prijavami.

Prispevek člana društva je 5 evrov/mesec, za nečlane pa 15 eur/mesec.  Plačali ga boste  vsak mesec, na prvi vaji za tekoči mesec.

Priporočljivo je, da ples v vrsti obiskujete celotno obdobje in tako nadgrajujejte svoje plesno znanje.

 

Potek plesnih vaj

Na plesne vaje pridemo 10 minut pred pričetkom, da se v garderobi preoblečemo (športna oblačila) in preobujemo (čista obutev – priporočljivo je, da podplati malce drsijo).

Pričnemo z ogrevanjem telesa, nato na skrbno izbrano slovensko in tujo glasbo počasi spoznavamo osnovne korake različnih plesnih zvrsti. Vsako plesno vajo zaključimo z ohlajanjem.

Zakaj plesati?

Ples je idealen način rekreacije, s katero spodbujamo aktivni življenjski slog in dvigujemo kvaliteto našega življenja.

Ples pozitivno vpliva na posameznika. S plesom krepimo kardiovaskularni sistem. Je odlična možganska vadba za ohranjanje in urjenje spomina, boljšo koncentracijo in zbranost. Zmanjšuje težave pri depresiji in tesnobnosti ter pri Alzheimerjevi bolezni in demenci nasploh. Plesanje izboljšuje psihično stanje posameznika – odganja stres, pomaga pri nespečnosti, izboljšuje samozavest in samospoštovanje.

Vabljeni torej, da se nam vsako sredo pridružite v svetu plesa.

Program pripravila:  Marta Sofranič

Ljubljana, 25.1. 2023