Planinska skupina - Potepinke

Kolesarjenje, hoja, aktivnosti na prostem in planinarjenje so najbolj priljubljeni športi med starejšimi. Tudi med našimi člani je veliko ljubiteljev hribov in planin, zato zanje redno, vsak teden, organiziramo pohod v hribe. Prednost organiziranih skupinskih
pohodov je varen obisk hribov in gora, prijetno druženje članov, tkanje medsebojnih vezi in sproščeno doživljanje narave.
Vabljeni, da se pridružite naši planinski skupini Potepinke.

Image

Splošno o programu

Ponosni smo na naše planinske dosežke. Vsako leto organiziramo najmanj 25 pohodov, ki potekajo skozi vse leto. Destinacija in zahtevnost pohoda sta odvisni predvsem od letnega časa in vremenskih razmer. Pozimi izbiramo nižje hribe, poleti
pa sredogorje ali celo kakšen višji vzpon.

Težavnost posameznega pohoda je opisana v programu in obvestilu o pohodu. V izbiro destinacij vključujemo naše člane pohodnike, ki so predlagano pot pripravljeni tudi voditi.

Pohodniški program pripravimo dvakrat letno (od novembra do februarja in od marca do oktobra) in vas z njim seznanimo preko e-pošte, objavimo pa ga tudi na naši spletni strani. Na tak način lahko vnaprej načrtujete, koliko in katerih pohodov se želite udeležiti.

Organizacija

Dan pohodov
Dan za naš planinski pohod je torek. Zaradi varnosti in dobrega počutja hodimo na pohode le v lepem, suhem vremenu. V kolikor nam vreme ni naklonjeno, pohod prestavimo, odpovemo ali zamenjamo destinacijo. O tem vse člane pohodniške skupine pravočasno obvestimo. Načeloma velja, da vam vsako soboto pred izletom na e-naslov pošljemo pomembne informacije v zvezi s pohodom.

Prevoz na izhodiščno točko
Za vsak pohod določimo izhodiščno točko oziroma kraj, kjer se zberemo. Prevoz do izhodišča pa je odvisen od števila pohodnikov: kadar je udeležencev malo, za pot do izhodišča uporabimo lastni prevoz, v kolikor nas je več, najamemo avtobus ali gremo
z javnim prevozom.

Cena in sofinanciranje

Stroški pohoda so po navadi povezani s prevozom do izhodišča. Društvo prevoz sofinancira, razliko pa na dan pohoda poravnate vodji pohoda.

Prijave

Prijave na pohode sprejemamo na e-naslov, ki je naveden v obvestilu o pohodu, ki ga prejmete na svoj elektronski naslov. Prijave sprejemamo najkasneje do nedelje pred razpisanim pohodom, in sicer do 19.00 ure. Elektronska prijava velja kot potrditev udeležbe. Na pohod se lahko prijavite člani kot tudi nečlani društva.

Obveščanje o izletih in ekskurzijah

Za redno obveščanje o planinskih pohodih morate biti vključeni v planinsko skupino pohodnikov Potepinke. Član, ki bi se želel udeleževati pohodov, sporoči svoje podatke (priimek in ime, telefon in e-naslov) v tajništvo DU NLB na naslov: upokojencinlb@nlb.si in vključili ga bomo v seznam za obveščanje. Planinsko skupino o pohodih, urah odhoda in drugih napotkih obveščamo vsako soboto prek e-pošte. V primeru odpovedi izleta zaradi slabega vremena ali drugih razlogov, člane skupine prav tako obvestimo prek e-pošte.

Pomembne informacije

Planinska oprema
Za varnost in prijetno vzdušje poskrbimo vsi tako, da smo primerno obuti in oblečeni, imamo ustrezno opremo, pri hoji smo previdni, zmerno hitri ter obzirni do počasnejših.
Prosimo vas, da poskrbite za ustrezno planinsko opremo:

  • čevlje, ki ustrezajo letnemu času, vremenskim razmeram in zahtevnosti izbrane poti,
  • planinsko obleko in perilo,
  • pohodne palice,
  • zadostno količino osvežilne pijače in nekaj hrane,
  • primerno opremljen nahrbtnik (kapa, rokavice, sončna očala, krema za sončenje ...),
  • veljavni osebni dokumenti (osebna izkaznica, veljavna planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto).

Odpovedi pohodov
Skrbimo za varnost, zato pohode v primeru nenadnega poslabšanja vremena odpovemo. Obvestilo o odpovedi prejmete na vaš e-naslov.

Seznam vseh planinskih izletov (PDF)

Aktualni pohodi

Trenutno ni dogodkov

Vsi dogodki

Programi