Program starejši za starejše

Solidarnost in medsebojna pomoč sta naši vodilni vrednoti. Z izvajanjem programa Starejši za starejše omogočamo lepše in bolj kakovostno življenje našim starejšim članom. Mlajšim upokojencem pa pomagamo pri prehodu iz delovno aktivnega v tretje življenjsko obdobje – v upokojitev.

Program stremi k cilju zagotavljanja pomoči starejšim, da lahko čim dlje samostojno živijo v domačem okolju. Temelji na delu prostovoljcev in odseva pomembne vrednote vzajemnega razumevanja, solidarnosti in sočutja. V našem društvu deluje skupina prostovoljcev, ki našim starejšim članom omogoča lepše in bolj kakovostno življenje.

Image

Splošno o programu

Zavedamo se, da starejši za bolj kakovostno življenje potrebujejo pomoč, nasvet ali včasih le klepet. Naši prostovoljci osebno ali po telefonu kontaktirajo naše starejše člane. Z njimi poklepetajo in jim tako popestrijo dan, posredujejo jim uporabne informacije, pomagajo pri organizaciji manjših opravil, (naročanje na pedikerja, pregled pri zdravniku ipd.) in jih obveščajo o možnostih bolj kakovostnega bivanja v domačem okolju.

Organizacija

Program izvajajo člani svetovalnice Starejši za starejše, ki  so vam na voljo za kratek klepet ali različna vprašanja enkrat mesečno: vsako prvo sredo od 10.00 do 12.00 ure. Dosegljivi so na sedežu Društva upokojencev NLB ali prek telefona 01 476 3009.

Cena in sofinanciranje

Storitev je brezplačna. Na razpolago so vam naši prostovoljci, ki nesebično prispevajo k lepšemu in bolj kakovostnemu življenju starejših.

Prijave

Prijave niso potrebne.

Pomembne informacije

Več o programih drugih institucij v Sloveniji, si lahko ogledate tudi na naslednjih spletnih straneh:

Aktualni dogodki programa Starejši za starejše

Trenutno ni dogodkov

Vsi dogodki

Programi