Izleti in strokovne ekskurzije

Izleti in potovanja so vrelec mladosti. Vse več starejših ljudi svoj prosti čas preživlja z odkrivanjem novih krajev. Izleti s poučnim namenom ali zgolj za razvedrilo so enkratna priložnost za spoznavanje zanimivih krajev in kultur, širjenje obzorij, pridobivanje novih znanj in predvsem za sproščeno druženje ter medsebojno povezovanje tudi v času upokojitve.
Z organizacijo različnih izletov in ekskurzij želimo z vami deliti ljubezen do odkrivanja naše lepe dežele in aktivnega preživljanja prostega časa.

Image

Splošno o programu

Med našimi člani je precej takih, ki radi potujejo, zato v društvu organiziramo izlete in ekskurzije, ki nam še dolgo ostanejo v spominu. Skupaj obiskujemo različne kraje po Sloveniji in bližnjih sosednjih državah.

Na izletih si pod vodstvom turističnega vodnika ogledamo znamenitosti in se seznanimo z običaji obiskane lokacije, dogodek pa popestrimo s pokušino lokalnih dobrot in kosilom. Vsako leto organiziramo dva enodnevna izleta in en večdnevni izlet, navadno spomladi in jeseni, programe pa prilagodimo starostni skupini udeležencev. Pridružite se nam. Več nas je, bolj je veselo.

Organizacija

Programe izletov pripravljata naši sodelavki Danica Krempl in Darinka Doler. Vedno sta veseli vaših predlogov. Posredujete jima jih lahko preko e-pošte Društva upokojencev - upokojencinlb@nlb.si.

Pri organizaciji ekskurzij v tujino ali več dnevnih izletov nam pomagajo preverjene turistične agencije, ki samo za nas, po naših željah in potrebah, pripravijo podroben program in poskrbijo, da nam je na potovanju udobno in da vse teče gladko.

Cena in sofinanciranje

Želimo si, da je udeležba na izletih čim večja, zato v skladu z letnim načrtom porabe finančnih sredstev svojim članom enodnevne in večdnevne izlete delno sofinanciramo. Podrobnejše informacije o sofinanciranju najdete ob razpisu posameznega izleta.

Prijave

Na izlete se lahko prijavite preko e-pošte društva (upokojencinlb@nlb.si) ali osebno v pisarni društva na dan zbiranja prijav, ki je objavljen v razpisu programa in do zapolnitve prostih mest.
Pri prijavi nam posredujte vaše ime in priimek, e-naslov in telefonsko številko.

Obveščanje o izletih in ekskurzijah

Podrobne podatke o izletu, cenah, odhodih in druge pomembne informacije vam dva dni pred odhodom pošljemo na vaš e-naslov. Zato je pomembno in vas prosimo, da
nam ob prijavi ‒ poleg telefonske številke, pustite tudi vaš e-naslov.

Pomembne informacije

Vse udeležence izletov opozarjamo, da se lahko cena posamezne ekskurzije ali izleta poviša od prvotno napovedane cene. Razlogi za to so najpogosteje povezani z naknadno nastalimi stroški agencije. Vse udeležence o tem obvestimo vsaj 5 dni pred odhodom. V kolikor nova cena za vas ni sprejemljiva in se želite od izleta odjaviti, lahko to storite in brez dodatnih stroškov, če ste plačali zavarovanje rizika odpovedi.

Zavarovanja
Svetujemo vam, da ob prijavi in plačilu izleta ali ekskurzije sklenete tudi zavarovanje rizika odpovedi. Lahko se zgodi, da se izleta zaradi bolezni, nezgode ali kakšnega drugega nepredvidenega dogodka, ne boste mogli udeležiti. Stroške izleta boste v tem primeru dobili povrnjene.

Zdravstveno zavarovanje - tujina
Vse podrobnosti lahko pridobite na spletni strani:  https://www.zav-vita.si/zavarovanja/zavarovanje-za-tujino

Aktualni izleti in strokovne ekskurzije

Trenutno ni dogodkov
Vsi dogodki

Programi