PLES V SKUPINI od torka 1. 10. 2023

Petra BališKultura in gledališča, Ugodnosti za člane Leave a Comment

Po poletnih počitnicah ponovno vključujemo v naš program ples, ki je bil v prvem polletju zelo dobro sprejet.

Jesenski čas nam je prinesel nekaj sprememb, na katere vas želimo opozoriti:

  • na željo udeležencev smo spremenili dan – sedaj je torek;
  • vsak mesec so 4 vaje;
  • spremenila se je tudi cena.

Upamo, da vas gornje spremembe ne bodo odvrnile od te zanimive dejavnosti, kjer plesnega partnerja ne potrebujete, saj bomo plesali v skupini (v vrstah, v krogu, itd.). Korake bomo osvajali počasi, jih večkrat ponovili in jih sestavili v enostavne koreografije. Ob prijetni glasbi bomo tako spoznali plesne elemente skupinskih animacijskih plesov, standardnih, latinskoameriških in modernih plesov.

Termin in lokacija plesnih vaj

Plesne vaje bodo potekale vsak torek od 10.00 do 11.00 v plesni dvorani Mozaika plesa na Šmartinski 106, pod vodstvom plesne učiteljice Andreje Jordan. Vhod je med Lolillandom (na desni) in MusicMaxom (na levi), kjer nad vhodnimi drsnimi vrati piše Dancelife.

Ples v vrsti bo na programu vsak torek od 1. oktobra 2023 do 31. maja 2024.

Prijave in cena

Prijave prosimo pošljite na mail: upokojencinlb@nlb.si ali po telefonu 01 476 30 09 v času uradnih ur, do srede, 13. septembra 2023.

V skupini je lahko največ 30 oseb, zato pohitite s prijavami.

Prispevek člana društva je 10 evrov/mesec, za nečlane pa 19 eur/mesec.  Plačali ga boste  vsak mesec, na prvi vaji za tekoči mesec.

Priporočljivo je, da ples v vrsti obiskujete celotno obdobje in tako nadgrajujejte svoje plesno znanje.

 

Potek plesnih vaj

Na plesne vaje pridemo 10 minut pred pričetkom, da se v garderobi preoblečemo (športna oblačila) in preobujemo (čista obutev – priporočljivo je, da podplati malce drsijo).

Pričnemo z ogrevanjem telesa, nato na skrbno izbrano slovensko in tujo glasbo počasi spoznavamo osnovne korake različnih plesnih zvrsti. Vsako plesno vajo zaključimo z ohlajanjem.

Zakaj plesati?

Ples je idealen način rekreacije, s katero spodbujamo aktivni življenjski slog in dvigujemo kvaliteto našega življenja.

Ples pozitivno vpliva na posameznika. Z njim  krepimo kardiovaskularni sistem. Je odlična možganska vadba za ohranjanje in urjenje spomina, boljšo koncentracijo in zbranost. Zmanjšuje težave pri depresiji in tesnobnosti ter pri Alzheimerjevi bolezni in demenci nasploh. Plesanje izboljšuje psihično stanje posameznika – odganja stres, pomaga pri nespečnosti, izboljšuje samozavest in samospoštovanje.

 

Vabljeni!

Program pripravila: Marta Sofranič

Ljubljana, 4. 9. 2023