SREČANJE JUBILANTOV 2024

Petra BališČestitka, Izpostavljeno Leave a Comment

Foto: Marija Triplat

 

Predzadnji dan v maju je bilo že  tradicionalno  srečanje članov društva, ki v letu 2024 praznujejo življenjske jubileje: 75, 80 in več let.  Na srečanje je bilo povabljenih  preko 250 članov, vabilu pa se jih je odzvalo 70. Najstarejši je štel 96 let.

V prijetnem vzdušju so udeleženci srečanja poklepetali o svojih spominih na akivne dni, pa o zdravstvenih težavah, ki jih tarejo. Predvsem pa so bili veseli tega ponovnega srečanja.

Skupna leta v banki. Fotografija pove vse.

Društvo upokojencev NLB sicer šteje že več kot 2000 članov, finančno pa nam pri izvedbi  programa aktivnosti pomaga NLB d.d.  Za naše starejše člane  organiziramo več aktivnosti s katerimi si lahko popestrijo dneve:

  • enkrat mesečno voden ogled razstav – praviloma v Ljubljani;
  • avtobusni prevoz v Portorož, posebej prilagojen za starejše, tam pa program, ki si ga člani prilagodijo po svojih potrebah (kopanje, sprehod, ali le menjava okolja,…);
  • enodnevne in večdnevne ekskurzije po Sloveniji in v tujini;
  • brezplačno pravno svetovanje, največ dvakrat letno.
  • letni zbor društva – marca letos se je v gostišču Portal zbralo preko 250 članov;
  • na področju skrbi za starejše je aktivna skupina »Starejši za starejše«, ki skrbi za sveže in koristne informacije, kot npr. o E-oskrbi.

 

Več  informacij o delu društva si vsi zainteresirani lahko preberete na spletni strani društva Društvo upokojencev NLB – povezani in aktivni smo močnejši (upokojencinlb.si), od maja letos pa tudi na FB strani – Drustvo upokojencev NLB.