Voden ogled Šolskega muzeja

Vabilo na voden ogled Šolskega muzeja

  1. Učna ura: LEPO VEDENJE (okoli leta 1900) in
  2. Ogled razstave »ŠOLA JE ZAKON- zgodovina šolstva na Slovenskem

Datum: 15.3.2023

Pričetek ogleda: ob 11.15

Prijave: niso potrebne

Cena: za člane brezplačno, nečlani vstopnina

Zbirno mesto: pred vhodom v Šolski muzej, Plečnikov trg 1 Ljubljana (arkade pod Šubičevo gimnazijo), najkasneje 15 minut pred pričetkom.

Organizatorica: Dada Ulrih

Epošta: upokojencinlb@nlb.si

Obisk Šolskega muzeja je tudi za nas upokojence zelo zanimiv dogodek, na željo številnih naših članov obisk letos ponavljamo.

Sedeti v stari šolski klopi pred gospodično učiteljico ali gospo/dom učenikom s strogim glasom je prav zares posebno doživetje. Učitelji, oblečeni po modi preteklega časa in z obvezno šibo v roki, s svojim nastopom pričarajo ozračje šole nekoč. Nenadoma se znajdeš kot učenec v šolskem razredu, kjer veljajo druga pravila. Ni dovoljeno klepetati, priporočljivo je sedeti vzravnano, odgovarjati stoje in v celih stavkih, če ne želiš klečati v kotu na koruzi ali si oprtati lesenega osla na hrbet, kakor so nekdaj kaznovali učence. Tako se z igranjem vlog ustvari prav posebno doživetje, ki ga udeleženci ne pozabijo zlahka. Med starejšimi obiskovalci se vzbudi nostalgija po šoli in se jim utrne spomin na kakšno veselo ali tudi malo manj veselo prigodo iz lastnih šolskih dni.

Vabljeni!

Datum

15 Mar 2023
Dogodek je potekel.

Čas

11:15 - 13:15

Organizator

Dada Ulrih
sl_SISlovenian