Za stranke NLB brezplačno plačilo položnic

Petra BališUgodnosti za člane Leave a Comment

Za stranke NLB brezplačno plačilo položnic na kar 507 NLB bankomatih po vsej Sloveniji

 

 

NLB odslej vsem strankam NLB in N Banke omogoča brezplačno plačevanje položnic na 507 bankomatih v Sloveniji. Sicer ima NLB v Sloveniji 539 bankomatov, kar predstavlja daleč največjo mrežo v državi. Nakazan denar prejemnik prejme v skladu z urnikom plačilnega prometa.

 

Z uvedbo brezplačnega plačevanja položnic na bankomatih želi NLB strankam, ki ne uporabljajo digitalnih bančnih poti kot sta spletna in mobilna banka, omogočiti, da posodobijo svoje plačilne navade, ob tem pa tudi nekaj  prihranijo. Plačilo položnic preko bankomata je ne le brezplačno, prihrani tudi pot in čas, saj je na razpolago kadarkoli.

 

Hedvika Usenik, članica uprave NLB, je ob tem poudarila: »V NLB si stalno prizadevamo, da našim in tudi morebitnim novim komitentom ponudimo nove in digitalno napredne bančne storitve. Z željo, da se približamo strankam, ki še ne uporabljajo  sodobnejših načinov poslovanja z banko, smo omogočili brezplačna plačila položnic na naših bankomatih, s čimer jim omogočamo tudi nezanemarljive prihranke pri plačevanju provizij. Želimo si, da bi uporabniki prepoznali enostavnost in ekonomičnost tovrstnega plačevanja položnic ter tako v večji meri odkrili široko paleto možnosti, ki jo nudi največja mreža bankomatov v Sloveniji.«

 

Kako plačati  položnice na bankomatu?

Postopek plačila položnic na bankomatu  je zelo enostaven, brez zamudnega tipkanja številk, samo sledite navodilom na zaslonu. Spodaj so navedeni koraki izvedbe plačila:

  1. vstavite oz približajte kartico osebnega računa (NLB BA Maestro/debetna Mastercard)
  2. vpišite PIN
  3. na ekranu izberite storitev “Plačilo položnice (UPN)”
  4. vstavite ali približajte položnico QR čitalcu na bankomatu
  5. preverite in potrdite znesek plačila
  6. vzemite položnico in potrdilo o plačilu
  7. vstavite naslednji UPN in ponovite vse nadaljnje korake

 

Četudi je plačilo položnic na bankomatih NLB povsem enostavno, se po pomoč vedno lahko obrnete na bančnike v najbližji poslovalnici. V manjših krajih, ki jih redno obiskuje NLB mobilna poslovalnica Bank&Go, pa vam bodo tak, sodobnejši način plačevanja položnic z veseljem praktično predstavili.

 

Strankam NLB in N Banke je vseskozi omogočen brezplačen dvig gotovine znotraj celotne mreže 539 bankomatov v Sloveniji, pa tudi na 776 bankomatih članic NLB Skupine na šestih trgih JV Evrope.

 

Več na https://www.nlb.si/sporocilo-za-javnost-31-3-2023

 

NLB komuniciranje