VRAČAMO SE K NAŠEMU PROGRAMU – PORTOROŽ

Petra BališIzleti in strokovne ekskurzije Leave a Comment

Po  več kot enoletnem premoru smo končno uspeli napolniti avtobus za Portorož. Na slovenski obali smo bili  29. marca 2023. V Ljubljani nas je pričakalo dokaj sveže jutro, kar ni pokvarilo veselega vzdušja. Že na parkirišču pod dvorano Tivoli je bilo čutiti veselje. Sledili so objemi in prisrčni stiski rok, saj se mnogi nismo srečali že več kot dve leti. Vsi smo bolj ali manj »stalne stranke morskega avtobusa«. Razveselilo me je, da sta se nam pridružili dve komaj dobro upokojeni kolegici in pričakujem, da se nam jih bo pridružilo še več.

Po prijetni vožnji, ki je tokrat zelo hitro minila – lahko si mislite, koliko smo si imeli povedati –  smo tisti, ki radi hodimo, izstopili že v Strunjanu, ostali pa so se odpeljali do Portoroža. Eni so si privoščili kopanje v bazenu, drugi potep do Pirana, Lucije,…. Vreme je bilo kot naročeno za to: prijetno toplo sonce, pihal je rahel  jugo-zahodnik in nekaterim med nami se je, po prehojenih dobrih 11 km, kavica ob morju  še kako prilegla.

Ob  16. uri smo se zbrali na dogovorjenem mestu, se vkrcali na avtobus in se, vsi dobre volje, odpeljali v Ljubljano.

Mnogi ste  že zelo pogrešali ta izlet  in želimo si, da Portorož ponovno postane tradicija. Že  26. 4. se bomo podali na isto pot.

Vabljeni.

Zapisala: Anica Šager