ENODNEVNA EKSKURZIJA Z VLAKOM V MARIBOR, dne 12.4.2023

Petra BališIzleti in strokovne ekskurzije Leave a Comment


Prijave na  email društva upokojencinlb@nlb.si, najpozneje do 23. 3. 2023, oziroma do zapolnitve prostih mest (največ 40 oseb).
Mesto Maribor je drugo največje mesto v Sloveniji, ki leži ob reki Dravi, v objemu zelenih gozdov Pohorja in slikovitih vinorodnih gričev, kateri segajo vse  do mesta. V samem mestnem središču raste najstarejša trta na svetu.  Trta žametovka oziroma  Modra kavčina je s potrjeno starostjo več kot 400 let vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov in še vedno rodi žlahtne sadove.

 

Tudi Društvo upokojencev NLB želi  dodati svoj prispevek  k zmanjšanju onesnaževanja okolja. Zato smo za to ekskurzijo izbrali okolju prijazen način prevoza – gremo z vlakom.

 

Na ekskurzijo se bomo odpravili v sredo, 12. 4. 2023. Zbirno mesto bo na Železniški postaji Ljubljana, ob peronu  št. 1 pod tablo prihodov in odhodov ob 6.30.

Odhod vlaka je ob 6.50, v Maribor bomo prispeli ob 9.00.

Na železniški postaji v Mariboru nas bo pričakal vodnik. Pod njegovim vodstvom si bomo ogledali znamenitosti Maribora, ogled pa zaključili  v hiši stare trte v čudovitem predelu – na Lentu –  ob reki Dravi.  Po ogledu Maribora se bomo odpravili v nekaj minut oddaljen Vetrinjski dvorec, kjer nam bodo člani “totega DCA”  pripravili krajši kulturni program in nam postregli  z manjšim prigrizkom, kozarcem vina in kavico.

Po kulturnem programu bo na razpolago  1,30 ure za kosilo. Kosilo bomo rezervirali v restavraciji ANCORA na Jurčičevi ulici 7, ki je le nekaj korakov oddaljena od Vetrinjskega  dvorca.  Cena kosila je 19,00 eur.  Odločite se lahko za organizirano kosilo ali pa si privoščite  počitek in hrano v lastni režiji nekje v neposredni bližini. Vašo odločitev sporočite ob prijavi.

Ob 15.00 bo sledil ogled razstave v Pokrajinskem muzeju.  Po ogledu razstave nas čaka še vožnja z vlakcem Jurček, ki nas bo popeljal po Mariboru in dostavil na železniško postajo.

Odhod v Ljubljano bo ob 17.50; v Ljubljano bomo prispeli ob 19.40.

Cena ekskurzije: za člane brezplačno, za nečlane 20,00 eur ob pogoju, da ste imetniki rdeče brezplačne vozovnice za javni promet. Vaša kartica je aktivirana v kolikor jo uporabljate, sicer aktivacijo lahko naredite tudi na železniški postaji. V kolikor kartice še nimate, je še dovolj časa, da jo do odhoda pridobite, sicer boste morali plačati polno ceno vozovnice.

Doplačilo: skupno kosilo 19,00 eur za člane in nečlane.

Prijave: na  email društva upokojencinlb@nlb.si, najpozneje do 23. 3. 2023, oziroma do zapolnitve prostih mest (največ 40 oseb).

Za dodatne informacije smo vam na voljo  v pisarni društva dne 23. 3. 2023 med 10.00 in 12.00.

Vsi prijavljeni, člani in nečlani, ki se boste odločili za skupno kosilo,  morate najpozneje do 5. 4. 2023 vplačati stroške ekskurzije na transakcijski račun DUNLB št. SI56 0201 0025 3869 530 .

 

Potujete na lastno odgovornost.

 

Program prripravila: Danica Krempl