Enodnevna ekskurzija v Sevnico in na hrib Lisca

Datum: sreda, 12. 10. 2022

Odhod: Hala Tivoli ob 7.30 uri

Kategorija: Dogodki

Organizatorica: Danica Krempl

Epošta: upokojencinlb@nlb.si

Člane društva vabimo, da se nam pridružite na ekskurziji v Sevnico z okolico.

Podrobnosti o dogodku:

Po Dolenjski cesti se bomo podali na pot v Posavsko regijo. Prvi daljši postanek bo v Gabrijelah pri družini Vidmar, kjer se ukvarjajo s proizvodnjo EKO TESTENIN GABARONI, v gostinstvu pa so dejavni že več kot 45 let. Najprej nam bodo postregli s kavo in čajem in v živo pripravili dobrote iz njihovih testenin. Degustirali bomo tudi domač ovčji sir. Če vam bodo dobrote všeč, jih boste lahko kupili. Z vožnjo bomo nadaljevali do Sevnice, mesta ob Savi. Sevnice se  zagotovo spominjamo po njeni znani industriji (Lisca, Kopitarna, Jutranjka …).

V KOPITARNI že več kot 130 let  živi tradicija izdelovanja čevljarskih kopit in obutve iz lesa. Ob obisku nas bodo popeljali skozi bogato zgodovino tovarne, v industrijski prodajalni pa si bomo lahko ogledali ter seveda tudi kupili njihove izdelke. Pri nakupu nam obljubljajo tudi popust.

SEVNIŠKI GRAD nam bo skupaj z mestnim jedrom pokazal čudovito srednjeveško veduto mesta. Vzpeli se bomo na grič nad starim mestnim jedrom, na katerem se nahaja grad, ki naj bi bil prvič omenjen že leta 1309. Po gradu in njegovem čudovitem parku se bomo sprehodili z lokalnim vodnikom. Za zaključek izleta se bomo “povzpeli” na najbolj obiskan vrh v Posavju – Lisco, ki v lepem vremenu ponuja idiličen razgled na Posavje. Na vrhu je Tončkov dom, kjer strežejo odlične domače jedi v prelepem objemu narave. Po kosilu in prijetnem druženju bo napočil čas za slovo od Posavja in odhod proti domu.

Cena ekskurzije:

37,00 EUR/os. (min. 35 oseb)

36,00 EUR/os (nad 40 oseb)

34,00 EUR/os (nad 45 oseb)

Za nečlane društva  je cena 10,00 eur višja.

Datum

12 Okt 2022
Dogodek je potekel.

Čas

07:30 - 18:00
sl_SISlovenian